Струва ли си да стартираме YouTube канал през 2022?

Струва ли си да стартираме YouTube канал през 2022?
18 април 2022

Защо YouTube?

 

 

 

YouTube предлага много възможности за парични потоци, които да изпробвате. Най-хубавото е, че можете да споделите вашата страст, независимо дали е гейминг, фотография, изкуство, дърворезба, риболов, или каквото и да е друго. Имате шанса да докоснете нечий живот и да го промените за добро, няма по-страхотно усещане от това да дадете израз на вашата същност и да срещнете съмишленици.

 

 

 

 

Ако сте от хората, които работят от вкъщи, сигурно ви остава повече време за нещата, които обичате да правите, имате повече време да гледате телевизия, или  клипчета в YouTube. Тийнейджърите гледат повече видеа от всякога, можете да използвате възможността да ги научите на полезните неща, които вие можете да правите. Хората използват платформата, за да се научат на всякакви неща, които преди беше невъзможно да научиш без съответното образование, курс и т.н.  Вярно е, че в някои ниши има доста голяма конкуренция. Но конкуренцията ще ви кали, ще ви направи по-добри. Освен това фактът, че дадена ниша е пълна, означава, че много хора се интересуват, че темата е популярна, а и вие имате уникалното умение да говорите български език и да ангажирате българска публика.

 

 

 

 

 

 

 

Наистина ли се изкарват пари?

 

Истинта е, че има много начини да се изкарат пари от YouTube. 

 

AdSense

AdSense ви позволява да монетизирате вашия канал и да печелите от реклами, наслагани върху видеата ви. За целта трябва да минете границата от 1000 абоната и 4000 часа гледане за последните 12 месеца. Отчисленията варират, в зависимост от съдържанието, но всеки допънителен доход е добре дошъл, нали така?

 

Мърчандайз

Ако вече сте натрупали няколко хиляди абоната, можете да произведете рекламни материали - тениски, суичъри, чаши и т.н.

 

Афилиейт маркетинг

Когато правите видеа, вие се явявате малка телевизия. Можете да препоръчате продуктите, които използвате за направата на видеата си и да сложите линк в описанието. Ако сте уговорили условия със съответния производител на тези продукти и някои си ги купи през вашия линк, можете да изкарвате процент от всяка продажба.

 

Реклама на марка

Когато имате приличен канал с около 10 000 абоната, някои фирми могат да проявят интерес и да рекламират в канала ви. Това може да стане, като ви изпратят безплатен продукт, или ви платят за направата на няколко видеа. Тук ви съветваме да мислите дългосрочно и  да приемате подобни оферти, само ако наистина вярвате в рекламирания продукт, за да останете верни и на аудиторията си.

 

Членство

Можете да събирате членски вноски от феновете си за ексклузивно съдържание. Освен това, феновете ви могат да си купуват определени емоджита, които да използват в чата за членове на канала. Може да ви звучи налудничаво, но хората всъщност се радват да подкрепят любимия си влогър и да са част от неговата общност. 

 

 

Трябва ли да имате навърешни 18?

 

Няма възрастови ограничения за канал в YouTube, тук добър пример са 10-годишни деца, които правят милиони като представят играчки. Естествено, това не е толкова лесно и не всеки ще успее, но си е вдъхновяващо.

Ако сте под 18 години, ще трябва някой възрастен да създаде канала ви. Успешни в тази работа могат да са хора на всякакви възрасти и за това има много примери.

 

Заключение

Време е да опитате и вие, забавно е!

Освен това на по-глобално ниво, можете да повлияете на много хора, да ги вдъхновите, да ги мотивирате, да ги усмихнете, да им помогнете, което е удовлетворяващо. Започнете днес, вземете смартфона си, съберете най-добрите си идеи и дайте вашия принос в YouTube общността.

Пъзели за декорация?

Пъзелите, за разлика от картините, предоставят огромни възможности откъм дизайн и цена, за декорация вкъщи, в офиса или в студиото. По-големите отнемат повече време за сглобяване, но веднъж сглобени могат да красят стените ви години наред.

прочети още

Микрофон тип брошка Rode SmartLav+

С развитието на технологиите, с новите приложения за телефони и мобилни джаджи, добрият звук става все по-достъпен. Тук под достъпен, имаме предвид, освен финансово, също и откъм усилия, които е необходимо да вложите, за да го постигнете.

прочети още